Site icon Hetman News

Забаганки природи: Масштабні пожежі на Канарських островах та потоп у Німеччині

Влада Канарських островів повідомляє про надзвичайно сильну пожежу на Тенеріфе.

На Тенеріфе розгорілася одна з найсильніших лісових пожеж за всю історію острова – вже спалено площу понад 26 кв. км, і полум’я не вдається загасити. Прем’єр-міністр Канарських островів Фернандо Клавіхо заявив про труднощі при гасінні.

“Операції, які проводилися протягом минулої ночі, були дуже складні. Можливо, це найскладніша пожежа на Канарських островах, якщо не за всю історію, то, принаймні, за останні 40 років”, – підкреслив він.

Заради безпеки близько 4 тисяч людей з шести населених пунктів на північно-східному узбережжі острова було евакуйовано в безпечні місця. Тих, хто залишився, попередили про забруднення повітря, і краще найближчий час не виходити з дому. Повідомляється, що боротьбою з вогнем зайнято 350 пожежних і 17 спеціальних літаків, мобілізовано також солдатів.

Від вогню до потопу: Тим часом в Німеччині через сильні дощі у середу ввечері в аеропорту Франкфурта десятки рейсів довелося скасувати через підтоплення. Вода досягла метро, на відеозаписах видно, як вона каскадом стікає по ескалаторах на платформи.

Штормова погода викликала повені й в інших регіонах, таких як Баден-Вюртемберг, Рейнланд-Пфальц і Тюрингія.

Exit mobile version