Site icon Hetman News

Забаганки природи: В Іспанії внаслідок кліматичних змін, змінилась форма апельсинів та мандаринів

Іспанська сільськогосподарська організація “La Uni Llauradora” повідомила про зміну форми мандаринів та апельсинів, вирощених у автономній спільноті Валенсія, на тлі погодних умов, зокрема екстремальної спеки.

Як зазначено у прес-релізі союзу, деякі плоди набули форми груші. “В останні тижні в апельсинів та мандаринів було виявлено фізіопатію, яка значно збільшує плоди та надає їм форму, абсолютно відмінну від тієї, яка повинна бути нормальною на даному етапі сільськогосподарського року”, – уточнили в організації.

Пояснюється, що “більш грушоподібна” форма “може бути наслідком впливу екстремальних погодних умов”, з якими країна стикнулася навесні та влітку. Вони викликали “фізіологічні пошкодження та різну поведінку рослин”. “У цих конкретних випадках це може бути пов’язано зі стресом під час цвітіння”, – зазначається у прес-релізі.

У організації додали, що наразі не йдеться про “тривожну шкоду” по всій автономній спільноті Валенсія. Однак у “La Uni Llauradora” звернули увагу на те, що погодні умови все більше “впливають на звичайну поведінку рослин”.

Зараз в Іспанії знову встановилася екстремальна спека. У зв’язку з цим державне метеорологічне агентство оголосило попередження про негоду практично на всій території піренейського королівства. Згідно з прогнозами, температура повітря може перевищити 44 градуси. Крім того, кілька регіонів країни стикаються з наслідками посухи через недостатню кількість опадів.

Exit mobile version