Site icon Hetman News

Зачіска за 3000 євро: Уряд Німеччини оплачує послуги перукаря для Ангели Меркель

Влада Німеччини щомісяця витрачає приблизно 3 000 євро на оплату послуг перукаря та візажиста для колишньої канцлерки Ангели Меркель з того часу, як вона покинула свій пост у 2021 році. Про це повідомила німецька газета “Tagesspiegel” з посиланням на дані відомства федерального канцлера Німеччини.

За її інформацією, за зовнішнім виглядом Меркель у Берліні слідкує “самозайнятий перукар-візажист”, на послуги якого, з моменту відхіду політика з високої посади, було виділено “майже 55 000 євро”. З них на 2022 рік було витрачено 37 780 євро, а в поточному році – 17 200 євро. Як відзначає видання, “зовнішній вигляд колишнього голови уряду щомісяця коштує [німецьких платників податків] суму приблизно 3 000 євро”, не враховуючи витрат на дорогу та готель у випадку необхідності супроводу екс-канцлера на подіях.

Газета наголошує, що спочатку відомство відмовлялося розголошувати цю інформацію. Згідно з її оцінками, “за фінансовими витратами на косметику Меркель прямо конкурує з діючим канцлером”. За даними уряду, на послуги стиліста-візажиста Олафа Шольца з 2021 року було “витрачено приблизно 62 000 євро”, уточнює видання.

Раніше асоціація платників податків Німеччини критикувала високі витрати на послуги з догляду за зовнішнім виглядом німецьких високопосадових політиків. За словами президента асоціації Райнера Гольцнагеля, вони повинні бути “зведені до мінімуму і у разі сумнівів оплачуватися особисто”.

Exit mobile version