Site icon Hetman News

Західні санкції завадили Аргентині закупити російський газ

Державна енергетична компанія Аргентини Enarsa не змогла придбати російський рідкий газ через обмеження західних санкцій проти РФ. Про це повідомив президент Enarsa Агустін Герес за даними Bloomberg.

“Мадридське відділення банку не оплачує операції з російськими посередниками”, – сказав Герес.

Раніше міністр економіки Аргентини Серхіо Масса заявив, що влада заблокувала поставку через санкції, хоча країна не має обмежень проти Росії.

Повідомляється, що Enarsa придбала партію СПГ на суму 38,55 млн доларів в Gunvor Group Ltd, але за словами Гереса, Gunvor не уточнила, що це газ з Росії. Gunvor стверджує, що контрагент дійсно знав про походження продукту відповідно до контрактних угод.

“Рішення європейського банку ввести самосанкції не має відношення до законності угоди або правової політики Аргентини щодо Росії”, – скаржився постачальник.

Але, як пише Bloomberg, чим довше вантаж знаходиться на воді, тим більший ризик втрати частини його через природне випаровування палива. Додаткові ризики пов’язані також із зміною цін на СПГ.

“По всьому світу країни борються за переохолоджене паливо, щоб зміцнити свою енергетичну безпеку, але проблема оплати за нього стає все складнішою”, – зазначено у публікації.

Exit mobile version