Site icon Hetman News

Україна розглядає можливість переходу на польську систему оподаткування ФОПів

податки в Україні

Україна розглядає можливість впровадження польської системи оподаткування для фізичних осіб-підприємців. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Даниїл Гетманцев.

“Часто бізнес та експерти висловлюють пропозиції впровадити в Україні оподаткування, схоже на європейське. Аналізуючи досвід декількох країн, ми вирішили взяти за основу польську модель, яка нам найбільше підходить. Зараз ми розглядаємо можливість її впровадження”, – зазначив Гетманцев.

За його словами, в Україні єдиний податок перетворився на інструмент уникання сплати податків великими і середніми підприємствами, і це потребує змін.

“Міністерство фінансів України разом з Міжнародним валютним фондом вивчають модель оподаткування, яка була б цивілізованою, простою, прозорою, зрозумілою та дозволила підтримувати малий бізнес, а не заплющувати очі на те, як великі підприємства обминають податки”, – зазначив він.

Модель оподаткування фізичних осіб-підприємців в Польщі включає в себе більший обсяг операцій (2 мільйони євро порівняно з 7,8 мільйонами гривень) та різні податкові ставки для різних галузей діяльності (торгівля – 3%, послуги – 12-20%).

Exit mobile version