Site icon Hetman News

Дуров: Telegram показуватиме дані про країну реєстрації публічних акаунтів

Павло Дуров

Месенджер робить акцент на рішеннях, побудованих на базовій криптовалютній технології блокчейн. Павло Дуров анонсував запуск магазину міні-додатків у Telegram та вбудованого браузера з підтримкою Web3-механізмів вже в липні 2024 року.

Під терміном Web3 прийнято розуміти децентралізований інтернет нового покоління, заснований на блокчейні, який надає користувачам контроль над своїми даними та взаємодіями з додатками та сайтами.

Крім того, за словами Дурова, Telegram впровадить систему боротьби з криптозлочинцями. Месенджер буде показувати дані про дату і країну реєстрації для публічних акаунтів за аналогією з Instagram (належить корпорації Meta).

Згідно з публікацією, сторонні організації зможуть використовувати міні-додатки для верифікації каналів. Для таких пропозицій буде створено окремий децентралізований ринок всередині Telegram.

«2024 рік увійде в історію як рік, коли сотні мільйонів людей познайомилися з блокчейном», — написав Дуров.

Раніше, коментуючи успіх гри Notcoin та вірусне зростання Hamster Kombat, які є міні-додатками (mini apps) у месенджері, Дуров підкреслював, що соціальна інфраструктура Telegram надасть підтримку аналогічним проєктам.

З березня 2024 року почала зростати активність всередині екосистеми TON. У блокчейн-мережі з’являється все більше додатків і нових токенів, а спільнота розробників TON Foundation анонсувала програму грантів у криптовалюті для творців найпопулярніших з них. Дуров коментував багато з ініціатив, часто згадуючи, що Telegram і TON стають все більш привабливими для блокчейн-розробників.

У месенджері вже існує Telegram Apps Center — каталог міні-додатків месенджера. Дуров не розкривав деталей того, що технічно буде являти собою магазин додатків і чи будуть вони пов’язані.

Exit mobile version