Site icon Hetman News

МВС Франції: Невідомий із ножем напав на школу, є поранені та загиблі

французька поліція

Невідомий молодик напав на школу в місті Аррас на півночі Франції, вбивши вчителя та поранивши кілька людей. Про це повідомляє BFMTV.

Під час нападу загинув вчитель літератури. Два співробітники школи також отримали поранення, стан одного з них оцінюється як критичний. За даними BFMTV, серед учнів школи ніхто не постраждав.

За інформацією телеканалу, підозрюваний – “20-річний молодик чеченського походження”, під час нападу він кричав “Аллах Акбар”.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен підтвердив у соціальних мережах, що підозрюваного затримала поліція. Керівник відомства не уточнив дані про загиблих і поранених. Префект департаменту Па-де-Кале закликав місцевих мешканців уникати району нападу.

На місце події прибуває президент Франції Еммануель Макрон.

16 жовтня 2020 року у французькому місті Конфлан-Сент-Онорін (столичний регіон Іль-де-Франс) був вбитий вчитель історії та географії Самюель Паті. До цього на уроці, присвяченому свободі слова, він показував учням карикатури на пророка Мухаммеда, опубліковані журналом Charlie Hebdo п’ять років тому. Голова антитерористичної прокуратури Франції Жан-Франсуа Рікар повідомив, що злочин скоїв 18-річний чоловік “чеченської національності, який мав статус біженця”.

Exit mobile version