Site icon Hetman News

Daily Mail: Червоні зіниці на фото зі спалахом свідчать про здоров’я очей

червоні зіниці

Лікарі з Американської академії офтальмології повідомили, що відображення блиску, яке надає червоний колір зіницям на фото, є показником здорового кровообігу в сітківці. Про це повідомляє видання Daily Mail. Відомо, що “ефект червоних очей” на фото зі спалахом виникає через просвічування очей до простору, де розташовані кровоносні судини.

Червоні зіниці в цьому випадку свідчать про абсолютно здорові очі та нормальне кровопостачання сітківки.

Експерти також відзначили, що відсутність відображення від спалаху в одному оку може бути ознакою косоокості, хвороби, при якій обидва очі не дивляться в одному напрямку. Білі зіниці можуть свідчити про розвиток рідкого типу раку, відомого як ретинобластома.

При ретинобластомі злоякісні пухлини в очах розвиваються переважно в дитячому віці з ембріональних тканин. Світлий колір зіниць на фото у цьому випадку обумовлений відображенням світла від ракових клітин білого кольору у задній частині очей.

Офтальмологи додали, що білі зіниці також можуть бути ознакою відшарування сітківки чи інфекції очей.

Іноді на фотографіях зі спалахом зіниці можуть ставати жовтими. Це може бути попереджувальним знаком хвороби Коутса – дуже рідкісного вродженого не успадкованого захворювання очей, яке призводить до повної або часткової сліпоти та відзначається аномальним розвитком кровоносних судин за сітківкою.

Exit mobile version