Site icon Hetman News

Бунт проти ТЦК у Ковелі: Деталі та подробиці

бунт проти ТЦК у Ковелі

3 серпня вдень жителі міста Ковель (Волинська область) організували акцію протесту, намагаючись силою увійти до будівлі територіального центру комплектування (ТЦК). Протест був викликаний, як стверджують учасники, незаконним затриманням трьох юнаків, які їхали на авто.

Фото і відео з акції протесту поширилися в соціальних мережах. Протестувальники вимагали від співробітників ТЦК звільнити затриманих.

За інформацією місцевих ЗМІ, пізно ввечері затриманих юнаків відпустили, і акція протесту завершилася без жертв.

Як повідомила Суспільному речниця обласного управління Національної поліції Ольга Бузулук, на місці працювали декілька нарядів поліції та слідчо-оперативна група. За даними правоохоронців, біля приміщення Ковельського ТЦК зібралися кілька десятків людей.

“Поліція з’ясовує обставини цієї події та встановлює учасників. Відомості за цим фактом зареєстровані в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян”, — зазначила речниця. — Після з’ясування всіх деталей прийматимуться подальші процесуальні рішення”. На відеозаписі видно, що десятки протестувальників перекрили дорогу перед ТЦК і намагалися потрапити всередину установи.

Пізніше керівництво Волинського обласного ТЦК прокоментувало цю подію.

У їхній заяві йдеться, що трьох чоловіків дійсно доставили до ТЦК через відсутність військово-облікових документів.

“Їх запросили до Ковельського РТЦК та СП для перевірки їхнього відношення до військової служби, притягнення до адміністративної відповідальності тощо”. Дії військових назвали законними.

Далі ситуацію, на думку Волинського обласного ТЦК, почали використовувати російські спецслужби. “Заклики до бунту, що поширилися вчора в соціальних мережах Ковельської територіальної громади та Волинської області, були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях”, — йдеться в заяві. В ТЦК вважають, що конфлікт підтримувався та спрямовувався російськими спецслужбами через відповідні “інформаційні системи”.

Це підтверджують такі методи їхньої роботи: емоційні гойдалки, маніпуляції свідомістю громадян, підбурювання до непокори тощо.

Також була виявлена активність інтернет-ботів. Керівництво ТЦК вважає цю ситуацію “повністю спровокованою” і наголошує на відповідальності тих, хто “підбурював громадян до протиправних дій та тих, хто брав у цьому найактивнішу участь”.

Місцева влада Ковеля цю подію не коментувала.

Exit mobile version