Site icon Hetman News

Новий смертельний вірус виявили у пінгвінів поблизу Антарктиди

пінгвини

Вчені з Британського агентства з охорони здоров’я тварин та рослин виявили потенційно смертельну хворобу пташиного грипу у королівських пінгвінів біля замерзлого узбережжя Антарктиди. Вірус H5N1 виявили на острові Південна Джорджія після того, як у жовтні 2023 року декілька птахів бурого поморника загинуло.

За висновками фахівців, раніше цей вірус помічався у слонових та котячих тюленях і навіть поширився на антарктичних качок та стрибунців альбатросів. Тепер хворобою заразилося п’ять королівських пінгвінів на південному узбережжі Південної Джорджії та п’ять пінгвінів Генту з Остріва Пташиного. Хворих птахів дослідили вчені у Великобританії, в Міжнародній референс-лабораторії з пташиного грипу у Вейбріджі.

Експерти побоються, що взимку, коли пінгвіни стискатимуться один до одного, ситуація може погіршитися. Вони вважають, що вірус можуть принести птахи, які прилетіли з Південної Америки. Зазначається, що попри мінімальні ризики для здоров’я людей, вірус загрожує унікальним екосистемам Антарктиди.

Exit mobile version