Site icon Hetman News

В США очікують на нашестя кровоносних кажанів

кажан

Вчені передбачили нашестя кровоносних кажанів, що розносять сказ, на південь США.

Згідно з інформацією, дослідження біологів з Вірджинського політехнічного інституту та університету штату показують, що у найближчі десятиліття летючі миші виду Desmodus rotundus, також відомі як звичайні вампіри, можуть поселитися на півдні країни. Ці тварини часто живуть в Центральній та Південній Америці.

“Ми виявили, що ареал поширення вампірів поступово зсувається на північ через зміну клімату. Це також відповідає зростанню кількості випадків сказу в Латинській Америці”, – заявила дослідниця Пейдж Ван де Вюрст.

Дослідження Вюрст показує, що історично звичайні вампіри завжди мігрували під час змін температури, шукаючи більш комфортних, помірних умов. Такі умови можуть скластися на півдні США найближчим часом.

Вюрст зазначила, що сам по собі вигляд звичайних вампірів не є загрозою, проте сказ, який вони переносять, може стати серйозною проблемою для фермерів. Також вважається, що ці летючі миші не загрожують людям, проте вчені заявили, що ймовірність нападу “не є нульовою”.

Під час досліджень Вюрст з колегами використовувала дані про зміни місць існування звичайних вампірів з 1901 по 2019 рік.

Exit mobile version