Site icon Hetman News

Вчені з’ясували, чому тремтять дрібні породи собак

маленька собачка Йоркширський тер'єр

Вчені-зоологи розкрили причину, чому дрібні породи собак часто тремтять. Ці тварини схильні до такого тремору через особливості будови тіла, обміну речовин, а також організації нервової системи.

Згідно з інформацією, у мініатюрних порід зовсім не розвинута жирова клітковина – тварини замерзають сильніше, ніж їхні родичі більших розмірів. Одночасно з цим обмін речовин проходить швидше у невеликих собак: навіть в домашніх умовах тварини можуть відчувати навіть незначний озноб. Тремтіння також може бути пов’язане з тим, що улюбленець захворів.

Іноді собаки тремтять під час гри – вони мають рухливу психіку, що легко заводиться. Деякі особини відзначають зв’язок між тремтінням і увагою від господаря. Тоді тварини встановлюють асоціативний зв’язок, який важливо вчасно перервати.

Очевидним варіантом дрожі є страх собак. Представники дрібних порід можуть відчувати страх перед більшими собаками або просто лякатися голосних звуків. У цьому випадку важливо усунути причину страху і не допускати хронічного стресу.

Exit mobile version