Site icon Hetman News

Bild: Росія безпомічна перед далекобійними ракетами Storm Shadow i Scalp

Українська авіація, яка завдає удари по російським військам високоточними британськими (Storm Shadow) та французькими (Scalp) крилатими ракетами, є пріоритетною метою для російської армії. Про це 8 серпня повідомляє німецьке видання Bild.

За інформацією Bild, Росія не має засобів для перехоплення цих добре замаскованих та низьколітаючих ракет, якими Україна вже завдала багато результативних ударів, зокрема по важливим логістичним вузлам та шляхам постачання, а також високопосадовим російським військовим.

За оцінкою Bild, Повітряні сили ЗСУ переобладнали “дюжину”, тобто 12 радянських Су-24, для запуску Scalp і Storm Shadow. Кількість поставлених Україні французьких ракет видання оцінює в 50 одиниць, про Storm Shadow німецькі журналісти не наводять даних.

Видання називає західну високоточну зброю в руках українських захисників “кошмаром для керівництва Росії”. Проте, пише Bild, вона має слабке місце: ракети доводиться запускати з бомбардувальників, і цією вразливістю росіяни намагаються скористатися, атакуючи українські ракетоносці.

Тому, вказує Bild, російське керівництво вже кілька тижнів атакує авіабази на заході України, де, як підозрюють росіяни, базуються Су-24, озброєні західними ракетами. Зокрема, росіяни атакують аеродром у Старокостянтинові Хмельницької області. Проте, за оцінкою військових експертів, атаки не дають результату, і “Росія зазнає невдачі знову і знову”.

Згідно з інформацією Bild, Україна захищає свої винищувачі Су-24 декількома способами, зокрема перекидаючи їх з аеродрому на аеродром кожні 24 години.

Для цього ВП ЗСУ, як стверджує видання, відновили всі авіабази радянських часів та використовують нові секретні злітно-посадкові смуги, до яких були перетворені деякі шосе.

Крім того, Bild стверджує, що українська армія розгорнула кілька зенітних комплексів Patriot та IRIST спеціально для захисту відповідних аеродромів.

Exit mobile version