Site icon Hetman News

Маск визначив дистанційну роботу як “етично неприйнятну”

13 August 2021, Brandenburg, Grünheide: Elon Musk, Tesla CEO, stands in the foundry of the Tesla Gigafactory during a press event. The first vehicles are scheduled to roll off the production line in Grünheide near Berlin from the end of 2021. The US company plans to build around 500,000 units of the compact Model 3 and Model Y series here each year. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images)

Ілон Маск, американський винахідник, засновник SpaceX і Tesla, розповів про своє негативне ставлення до дистанційної роботи, називаючи її “етично недопустимою”, оскільки багато професій на превеликий жаль не можуть дозволити собі такого режиму роботи.

В інтерв’ю CNBC, яке повідомив Bloomberg, Маск стверджує, що робота на відстані понижує продуктивність і відправляє некоректні сигнали працівникам заводів та іншим робітникам, які не можуть перейти на дистанційний режим роботи у зв’язку з її специфікою.

“Люди, які виготовляють автомобілі, обслуговують їх, будують будинки, ремонтують їх, готують їжу, виробляють товари для споживання, не можуть просто перейти на дистанційну роботу. Це не лише питання продуктивності, я вважаю це етично неправильним”, — говорить мільярдер.

Маск називає ІТ-працівників “ноутбуковим класом, який живе в уявному світі”.

Маск виступає проти “дистанційки”
Відзначимо, що Ілон Маск – активний захисник політики повернення до офісної роботи. Минулого літа він поставив ультиматум співробітникам Tesla, вимагаючи від них проводити в офісі не менше 40 годин на тиждень.

Після придбання Twitter, Маск у першому листі до співробітників оголосив про заборону віддаленої роботи. Раніше компанія дозволяла своїм працівникам працювати віддалено з будь-якого місця. Багато співробітників перевели на цей режим роботи на початку пандемії. Twitter також ввів щомісячний вихідний день для всіх працівників, але Маск скасував цей “додатковий день відпочинку” після придбання компанії.

Пізніше виявилося, що Маск мотивує працівників Twitter проводити більше часу на роботі, навіть організувавши спальні приміщення для співробітників. Але постійне перебування на роботі звісно може призвести до погіршення сімейних відносин працівників, що ймовірно є менш пріорітетним за продуктивність на роботі.

Exit mobile version