Site icon Hetman News

Bloomberg: “План перемоги” передбачає запрошення України до НАТО та гарантії постачання зброї

Джо Байден та Володимир Зеленський

Так званий “план перемоги”, який президент Володимир Зеленський повинен представити Джо Байдену наступного тижня, передбачає запрошення України до вступу в НАТО та зобов’язання США щодо постійних поставок озброєння. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела, пише eurointegration.com.ua.

За інформацією Bloomberg, окрім запрошення до членства в НАТО та постачання зброї, “план перемоги” також включає чіткий шлях до членства України в Європейському Союзі та “інші угоди — економічні та у сфері безпеки”.

Очікується, що Зеленський представить детальну версію плану Байдену під час їхньої зустрічі у Вашингтоні 26 вересня. Також він планує ознайомити з ним кандидатів у президенти — Камалу Харріс і Дональда Трампа.

Раніше Зеленський розповів, що план складається з чотирьох пунктів щодо посилення обороноздатності України “плюс один, який нам знадобиться після війни”.

Також президент України зазначив, що “план перемоги” розрахований на рішення, які мають бути прийняті протягом жовтня-грудня 2024 року.

Exit mobile version