Site icon Hetman News

Генерал Сирський: Створені всі умови для повернення Бахмута

Командувач сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський вважає, що наразі створені всі умови для повернення Бахмута.

Про це Сирський заявив у інтерв’ю BBC. За словами генерала, ЗСУ перейшли в активну наступальну дію на флангах під Бахмутом, щоб створити умови для оточення міста. На запитання кореспондента, чи є ціллю Сирського повернення Бахмута, командувач відповів, що хотів би зробити це:

“Тому що це принципова справа, справа честі. Тому що ми втратили багатьох наших товаришів, багато наших військовослужбовців, коли ми обороняли Бахмут”.

Сирський також заявив, що не погоджується з тими, хто називає Бахмут неважливим з стратегічної точки зору містом. Генерал зауважив, що через Бахмут проходять дороги з Дебальцевого, Слов’янська, Горлівки, Костянтинівки та Сєверська. По цих дорогах росіяни можуть наступати з трьох напрямків.

Висоти на підступах до Бахмута дозволяють контролювати велику частину місцевості навколо і збільшують роль міста як вихідного пункту для подальшого наступу.

Сирський назвав помилкою рішення ПВК “Вагнер “повністю залізти” в Бахмут, в результаті чого найманці фактично втратили бойову здатність через втрати.

“Наразі створені всі умови для того, щоб ми повернули це місто, але з меншими у десятки разів втратами”, – заявив Сирський, відзначивши, що російське групування там перебуває в півоточенні.

Exit mobile version