Site icon Hetman News

Генштаб Збройних Сил України повідомляє, що українська ППО перехопила 9 із 19 ракет, запущених армією РФ на Одеську область

За даними генштабу ЗСУ, було випущено: 5 крилатих ракет “Оникс” з узбережного ракетного комплексу “Бастион” (Крим); 3 крилаті ракети повітряного базування Х22 – стартували з літаків Ту-22МЗ з акваторії Чорного моря; 4 крилаті ракети морського базування “Калібр“, ймовірно, з підводної лодки з акваторії Чорного моря; 5 крилатих ракет наземного базування “ІскандерК” (Крим); 2 балістичні ракети “Іскандер-М” (Крим).

Генштаб ЗСУ стверджує, що українською ППО було збито 9 із 19 російських ракет: чотири “Калібра” та п’ять ракет “ІскандерК“.

Отже, десять ракет вибухнули на українській території.

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер раніше заявляв про пошкодження громадської інфраструктури (зокрема портової), житлових будинків та Спасо-Преображенського кафедрального собору. Одеська міська рада підтверджує, що Спасо-Преображенський кафедральний собор фактично зруйнований. За попередніми даними, щонайменше одна людина загинула, більше 20 отримали поранення, серед поранених – четверо дітей.

Військові експерти відзначають, що сили ППО на півдні України значно слабкіші, ніж у Києві.

Exit mobile version