Site icon Hetman News

Генштаб Збройних Сил України (ЗСУ): протягом ночі було збито 23 ракети “шахед” і 14 безпілотних літальних апаратів (БПЛА)

Вночі 19 липня армія РФ знову атакувала об’єкти на території України, застосувавши іранські БПЛА-камікадзе “Shahed-136/131” та ракети повітряного, наземного та морського базування. Генштаб ЗСУ повідомляє, що атака була здійснена з південного напрямку.

Були атаковані об’єкти критичної інфраструктури та військові об’єкти, переважно в Одеській області.

За даними ЗСУ, російські військові під час цієї атаки випустили 16 крилатих ракет морського базування “Калібр” (припускається з малого ракетного корабля “Інгушетія” та фрегата “Адмірал Ессен” з акваторії Чорного моря), 8 крилатих ракет Х-22 з літаків дальньої авіації Ту-22М3 з акваторії Чорного моря, 6 крилатих ракет “Онікс” з узбережного ракетного комплексу “Бастион” (Крим); 1 керовану авіаційну ракету Х-59 з винищувача Су-35 з акваторії Чорного моря; 32 ударних БПЛА типу “Shahed-136/131” з полігона Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарськ (Ростовська область).

Генштаб ЗСУ заявляє, що засобами повітряних сил та ППО України було збито 13 крилатих ракет “Калібр“; 1 керовану авіаційну ракету Х-59; 23 ударних БПЛА “Shahed-136/131“.

Отже, 17 крилатих ракет і 9 “шахедів” збито не вдалося.

З Одеської області вночі надходили повідомлення про попадання і пожежі.

Оперативне командування “Південь” заявляє, що в результаті цієї атаки було поранено не менше 12 мирних жителів Одеської області, зокрема дев’ятирічну дитину, та одного мешканця Херсона.

Схоже, що йдеться про продовження дій армії РФ в рамках “помсти” за підрив Кримського мосту. Причому цієї ночі було випущено значно більше ракет, ніж минулої ночі.

Exit mobile version