Site icon Hetman News

Морська куля: Український дрон здійснив атаку на російський танкер

У ніч на суботу, 5 серпня, Служба безпеки України разом із військово-морськими силами ЗСУ здійснили спецоперацію, в результаті якої було підірвано великий нафтовий танкер РФ “SIG“, який транспортував паливо для російських військ. Про це повідомили джерела в СБУ агентству “Інтерфакс-Україна“. Спецоперація була проведена за допомогою морського дрона, зарядженого 450 кг тротилу. Варто відзначити, що СБУ здійснювала спецоперацію разом з ВМС в територіальних водах України.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що танкер “SIG” отримав пробоїну на південному підході до Керченської протоки. Росморречфлот опублікував таке повідомлення: “Оперативним черговим Росморречфлоту о 00:28 мск 05.08.2023… надійшло донесення про те, що танкером “SIG” о 23:20 мск 04.08.2023 отримана пробоїна в районі машинного відділення ватерлінії з правого борту, ймовірно, в результаті атаки морського дрона. Судно перебувало на південному підході до Керченської протоки”.

Пізніше українська сторона опублікувала відеозапис, який підтверджує, що танкер був атакований морським дроном, імовірно, аналогічним до того, який 4 серпня атакував біля Новоросійська великий десантний корабель “Оленегорський гірник“.

Російська сторона стверджує, що екіпаж судна (11 осіб) не постраждав в результаті атаки, танкер залишився на плаву. Відомості про завданий збиток уточнюються.

SIG” (SIG) відноситься до класу нафтохімічних танкерів. За даними Marinetraffic, він був атакований на південному підході до Керченської протоки. З 2014 року “SIG” доставляв паливо з Криму російським військам у Сирію, через що судно було включене США до санкційного списку. З лютого 2022 року “SIG” використовувався для поставки палива російським армійським силам, які ведуть війну проти України.

Exit mobile version