Site icon Hetman News

Нідерланди виділять 260 млн євро на закупівлю 155-мм артилерійських боєприпасів для України, повідомили у Міністерстві оборони країни

Мова йде про спільну закупівлю снарядів для України країнами ЄС.

Крім того, на зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Брюсселі обговорили пропозицію єврокомісара Тьєррі Бретона про виділення 500 млн євро з бюджету ЄС на збільшення потужностей оборонної промисловості.

При цьому Politico пише, що в Європейському Союзі виникли сумніви щодо здатності європейської оборонної промисловості вчасно виробити мільйон снарядів для України.

“Щоб надати Україні мільйон снарядів, всім потрібно більше працювати”, – заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкура.

Зі свого боку, глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус сказав, що здатність постачити мільйон артилерійських боєприпасів є лише питанням часу.

За даними Politico, надані ЗСУ боєприпаси були отримані безпосередньо з європейських арсеналів, які на даний момент вже значно вичерпані.

При цьому відзначається, що збільшення потужностей оборонної промисловості в стислі терміни може виявитися надзвичайно складною задачею для членів ЄС.

Раніше Генсек НАТО Йенс Столтенберг виступив за розширення військового виробництва країнами-членами Альянсу для забезпечення озброєння України та поповнення власних запасів.

У свою чергу, посол України в Німеччині Олексій Макєєв повідомив, що Україна незабаром отримає ще 110 танків Leopard 1A5.

Також президент Зеленський заявив про початок роботи над концепцією розвитку української авіації з урахуванням переходу на нові типи літаків.

Exit mobile version