Site icon Hetman News

“По той бік у нас друзів немає”. Україна мінує кордон з Білоруссю

Протягом десяти днів українські військові та прикордонники обладнали 30 протитанкових мінних полів на кордоні з Білоруссю. Про це в четвер повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

«Ми розуміємо, що лінія державного кордону з нашими північними сусідами в цивільному вигляді нам довго ще не знадобиться, оскільки по ту сторону кордону друзів у нас немає. Тому поставлено завдання: зробити прикордонну смугу непрохідною для ворога», – цитує Наєва телеграм-канал Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Після повстання ПВК “Вагнер” і появи новин про те, що частина цієї російської збройної групи може перейти до Білорусі, українське керівництво оголосило, що доручило командуванню армії посилити кордон з Білоруссю.

Генерал Наєв розповів, що протягом останньої декади червня були обладнані 30 протитанкових мінних полів за допомогою 5,8 тис. мін.

Крім того, за словами Наєва, вздовж кордону викопано приблизно п’ять кілометрів окопів і шести з половиною кілометрів протитанкових ровів.

Протяжність кордону України з Білоруссю складає 1084 км. Україна посилює й мінує його з самого моменту повномасштабного російського вторгнення. Російські війська 24 лютого проникли в тому числі й через східну частину українсько-білоруського кордону, але потім, через місяць із зовсім незначною кількістю, відступили з північних областей України.

Exit mobile version