Site icon Hetman News

Посол України у Великобританії Вадим Пристайко розкритикував слова президента Володимира Зеленського щодо “подяк хоч щоранку” за військову допомогу міністру оборони Великобританії Бену Уоллесу

У інтерв’ю кореспонденту Sky News Пристайко сказав: “Я думаю, він відповів трохи зі сарказмом… коли президент Зеленський сказав, що кожного ранку він буде прокидатися і дзвонити Бену Уоллесу, щоб подякувати йому… Я не думаю, що цей сарказм – це здоровий сарказм”.

Пристайко додав, що Україні не варто показувати Росії, що між нею і партнерами можуть бути якісь незгоди.

Глава британського оборонного відомства на саміті НАТО у Вільнюсі закликав Україну висловлювати більше подяки партнерам за надану військову підтримку замість постійного ставлення нових вимог щодо розблокування нових видів зброї.

Коли Зеленського на прес-конференції попросили прокоментувати ці слова, він сказав: “Мені здається, ми завжди були дуже вдячні Сполученому Королівству, завжди вдячні прем’єр-міністру і міністру оборони господину Уоллесу… Я просто не знаю, що він має на увазі, як ще нам потрібно подякувати. Він нехай напише мені… Ми можемо прокидатися вранці і особисто подякувати міністру”.

Зеленський також звернувся до міністра оборони України Олексія Резнікова в залі. “Олексію, у вас погані стосунки з міністром оборони? Чудові? Так подякуйте йому. Подзвоніть йому сьогодні”.

Як пише “Українська правда“, Резніков встав і висловив подяку Уоллесу, що викликало посмішки в залі.

Уоллес розповів газеті The Guardian, що коли минулого року він приїхав в Україну, йому одразу видали список необхідної зброї для ЗСУ.

“Ви знаєте, ми не Amazon, – сказав я їм минулого року, після того, як їхав 11 годин, щоб отримати список”, – розповів глава британського оборонного відомства.

Exit mobile version