Site icon Hetman News

Столтенберг: Україні ще не пізно перемогти

Столтенберг

Йенс Столтенберг заявив, що після виділення США та іншими західними країнами нових пакетів допомоги Києву необхідно перетворити ці зобов’язання на реальні поставки зброї та боєприпасів. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав союзників прискорити поставки військової допомоги Києву. Виступаючи в Берліні в четвер, 25 квітня, генсек підкреслив, що протягом останніх місяців союзники НАТО не надали підтримку, яку обіцяли Україні. “Проте для перемоги України ще не пізно, оскільки велика підтримка вже наближається”, – вказав він, передає dw.com.

Столтенберг нагадав, що Конгрес США нещодавно схвалив мільярдні пакети допомоги Україні, додаткове фінансування та військові поставки оголосили і інші країни-члени НАТО, зокрема Великобританія, Німеччина та Нідерланди.

“Тепер наш обов’язок – перетворити ці зобов’язання на реальні поставки зброї та боєприпасів – і зробити це так швидко, як тільки можливо”, – підкреслив голова Північноатлантичного альянсу.

США таємно постачили Києву ракети ATACMS

24 квітня стало відомо, що США вже поставили Україні ракети дальньої дії ATACMS для використання на українській території. Інформацію про таємні поставки останніх тижнів, спочатку розповсюджену деякими американськими ЗМІ, підтвердив представник Держдепартаменту Ведант Патель. “Я можу підтвердити, що Сполучені Штати поставили Україні ракети дальньої дії ATACMS за прямим наказом президента”, – заявив він журналістам, вказавши, що ракети увійшли до березневого пакета допомоги та прибули в Україну у квітні.

Exit mobile version