Site icon Hetman News

Україна через війну втрачає майна на трильйон доларів

зруйнований будинок

Війна Росії проти України призводить до гігантських економічних втрат не лише для України, а й для інших країн. Лише збиток у сфері виробництва в Україні становитиме майже трильйони доларів.

Також війна Росії проти України викликає гігантські економічні втрати не лише в самій Україні, але і в третіх країнах. Тільки в Україні втрати у сфері ВВП сягнуть приблизно 120 мільярдів доларів до 2026 року, як випливає з опублікованих у середу, 14 лютого, матеріалів дослідження, проведеного Інститутом економічних досліджень у Кіль (IfW), повідомляє dw.com.

Україна також втратить засоби виробництва, такі як обладнання, машини та фабрики, майже на один трильйон доларів. При цьому втрати третіх країн складуть 250 мільярдів доларів. З цієї суми 70 мільярдів припадуть на країни ЄС, а від 15 до 20 мільярдів доларів — лише на Німеччину.

“Російська агресія проти України завдає гігантської економічної шкоди не лише самій Україні, але й сусіднім країнам, і Німеччині. Взагалі, розрахунки знову показують, як висока цінність миру, в тому числі в економічному вимірі, і які катастрофічні наслідки має війна у всіх сенсах на власній території”, — заявив голова IfW Моріц Шуларік (Moritz Schularick), додавши, що військова потужність і переконливі засоби стримування, які виключають можливість нападу, є розумними та з економічної точки зору.

За розрахунками IfW, війна за Тайвань призвела б протягом п’яти років до втрат світового ВВП на суму 2,2 трлн доларів, а в разі війни з Іраном — 1,7 трлн доларів.

Exit mobile version