Site icon Hetman News

Україна може розпочати виробництво німецьких гранатометів Panzerfaust 3

гранатомет Panzerfaust 3


Виробник зброї Dynamit Nobel Defense (DND) з Німеччини, який підписав угоду з ПАТ “Українська оборонна промисловість” (Укроборонпром), розглядає можливість виробництва гранатометів Panzerfaust 3 в Україні. Про це повідомляє німецьке видання Hartpunkt. Представник компанії DND у розмові з журналістами зауважив, що першим кроком буде вивчити можливість спільного виробництва таких гранатометів в Україні, передає rbc.ua.

“Наприклад, окремі українські підприємства можуть взяти на себе завершальну збірку Panzerfaust 3. На другому етапі також можливе ліцензійне виробництво в Україні”, – йдеться у публікації.

В Укроборонпромі повідомили про підписання меморандуму з компанією DND 17 лютого. За словами гендиректора ПАТ Германа Сметаніна, таке партнерство “важливе для посилення оборонних можливостей, важливе для Перемоги України та створення Арсеналу вільного світу”.

Ця німецька компанія, розташована в Бурбаху, Північний Рейн-Вестфалія (Німеччина), вважається однією з лідерів глобальної спільноти збройного виробництва. Вона є дочірньою компанією ізраїльської фірми Rafael.

Panzerfaust 3-IT важить приблизно 15 кілограмів і здатний уразити сучасні основні бойові танки російських загарбників, навіть з реактивним бронюванням, на відстані близько 400 метрів. Зазначається, що виробництво в Україні могло б полегшити обмежені виробничі потужності в Бурбаху на користь інших продуктів DND.

Exit mobile version