Site icon Hetman News

Україна може виробити більше мільйону дронів протягом цього року

українській дрон


Україна може виробити ще більше, ніж мільйон дронів протягом цього року. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про це під час участі в єдиному телемарафоні.

“Ця цифра виглядає дуже реалістичною. Можливо, навіть буде виготовлено більше дронів протягом поточного року. Багато залежить від характеристик, які потрібні для цих дронів. Зараз потрібно створювати щонайменше 20-30% FPV-дронів з тепловізорами. Ми можемо виготовити та набагато більше одиниць FPV. Також важливо, яким чином технологія зв’язку буде розвиватися протягом 3-4 місяців. У нас вже є достатньо можливостей у діючих компаніях для виробництва такої кількості”, – підкреслив Михайло Федоров.

За його словами, український ринок настільки розігнався, що може виробляти більше, ніж є коштів для закупки цих безпілотників.

“Нам необхідно збільшувати фінансування, розширювати ринки, щоб завдяки конкуренції ціни зменшувалися, і сприяти локалізації комплектуючих. Ми повинні надати більше можливостей українському приватному сектору виробляти більше зброї та продавати її державі”, – підкреслив Федоров.

Exit mobile version