Site icon Hetman News

Успіхи української авіації: Здійснено 9 авіаударів по російським військам

Авіація Збройних сил України протягом доби завдала 9 авіаударів по районах концентрації особового складу, озброєння та військової техніки російських військ. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в щоденному зведенні в п’ятницю, 18 серпня.

Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили два райони концентрації особового складу, озброєння та військової техніки росіян, чотири артилерійські засоби на вогневих позиціях, два пункти управління та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Протягом дня на фронті сталося 30 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку ворог проводив безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. На Лиманському напрямку – в районі Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку росіяни провели безуспішні наступальні дії в районі на північний-схід від Оріхово-Василівки Донецької області. На Авдіївському напрямку – в районі на південний-схід та на схід від Новокалиніва Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Збройні сили продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог зробив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області.

Водночас Збройні сили України продовжують проводити наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Війська РФ протягом доби завдали один ракетний та 31 авіаційний удар, здійснили 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. В результаті російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Зруйновані житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Exit mobile version