Site icon Hetman News

Військовослужбовець Збройних Сил України може отримати до 8 років позбавлення волі за недбалість у виконанні своїх обов’язків: опис події

Внаслідок необережності під час виконання службових обов’язків військовим було втрачено майже 90 тонн авіаційного палива

Український військовослужбовець отримав підозру від Державного бюро розслідувань за недбалість у виконанні службових обов’язків, в результаті чого Збройні сили України втратили 89 тонн авіаційного палива на Одещині.

Вартість цього палива становить близько 6,5 млн грн.

Згідно з повідомленням прес-служби ДБР, в серпні 2022 року військовослужбовець, якого зобов’язаннями було зберігати паливно-мастильні матеріали, не перевірив щільність резервуару, в який було відвантажене паливо, що призвело до витоку майже 89 тонн рідини через негерметичні клапани.

Військовослужбовець став обвинуваченим відповідно ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, яке понесло тяжкі наслідки), за що йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Важливо зазначити, що під час війни правильне виконання службових обов’язків військовими та раціональне використання матеріальних ресурсів має велике значення.

Exit mobile version