Site icon Hetman News

Володимир Зеленський: Україна отримує новий пакет гуманітарної допомоги від Азербайджану

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що Україна отримає пакет гуманітарної допомоги від Азербайджану. Про це Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні.

“Є готовність Азербайджану надати новий пакет гуманітарної підтримки, включаючи обладнання для розмінування. Це також один із ключових напрямків нашої роботи з партнерами – розмінування”, – сказав президент України Володимир Зеленський.

За словами президента, наразі 174 тис. квадратних кілометрів території України потенційно небезпечні через міни та боєприпаси.

“Україні потрібна техніка від партнерів, і дуже важливо – створення виробничої бази в Україні, щоб ми могли очистити нашу землю від російських мін. І це завдання треба виконати не за десятиліття, а за роки. Кожен день наші спеціалісти виявляють сотні вибухонебезпечних предметів. І чим більше у нас буде машин для розмінування, чим більше буде спеціальних дронів для розмінування, тим активніше ми зможемо повертати безпеку. Дякую кожній країні, яка нам допомагає!”, – заявив Володимир Зеленський.

Exit mobile version