Site icon Hetman News

Умань готується зустрічати єврейський Новий Рік (Рош а-Шана): Напередодні прибуття єврейських паломників у місті запроваджено додаткові обмеження

хасиди

Інформаційне агентство УІНІАН з посиланням на поліцію Черкаської області повідомляє про введення додаткових обмежень в Умані на час святкування єврейського Нового року Рош а-Шана.

З 11 по 21 вересня в місті буде встановлено особливий режим в’їзду та виїзду, а також переміщення громадян по місту. Заборонено в’їзд в Умань трьома автодорогами, а на інших будуть діяти контрольно-пропускні пункти.

Рух транспорту в районі могили раббі Нахмана, до якої вирушають паломники євреї, буде обмежено.

В районі паломництва буде заборонено використовувати піротехнічні засоби, а також продаж пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю.

Заборонено продаж спиртних напоїв та продуктів, вироблених на спиртовій основі.

Під час телефонної розмови з Біньяміном Нетаньягу, яка відбулася на минулому тижні, президент України Володимир Зеленський зазначив, що у бомбосховищах у місцях паломництва в Умані можуть розміститися лише 11 тисяч осіб. Проте очікується, що в Умань приїдуть близько 50 тисяч паломників.

У неділю, 10 вересня, голова уряду Біньямін Нетаньягу закликав ізраїльтян утриматися від візиту в Умань, при цьому уряд виділив 4 мільйони шекелів на організацію поїздок паломників в Умань.

Exit mobile version