Site icon Hetman News

Райффайзенбанк припинить відсоткові нарахування за накопичувальними рахунками російських вкладників

офіс Райффайзенбанку

Райффайзенбанк припинить нараховувати відсотки на накопичувальні рахунки з 1 липня 2024 року, повідомляє пресслужба банку на своєму сайті. Відсотки за червень будуть виплачені за чинними ставками 30 червня. Клієнти зможуть і надалі вільно розпоряджатися коштами на своїх накопичувальних рахунках.

Це рішення було прийнято для виконання приписів Європейського центрального банку (ЄЦБ) щодо скорочення присутності австрійської групи Raiffeisen Bank International (RBI) у Росії. В пресслужбі додали, що накопичувальні рахунки мали невисоку прибутковість і не користувалися широким попитом. Водночас банк відзначив зростання інтересу клієнтів до інших інструментів з вищими відсотками.

Раніше Райффайзенбанк повідомив про зниження обсягів кредитування, щоб виконати розпорядження ЄЦБ. Вони зазначили, що в найближчі місяці кредитна політика буде більш жорсткою і відсоток схвалень суттєво знизиться, але про повну зупинку кредитування мова не йде.

У квітні RBI повідомив, що очікує запит від європейського регулятора про прискорення скорочення бізнесу в Росії. Попередні вимоги ЄЦБ передбачають скорочення кредитів та міжнародних платежів, що виходять з Росії, на 65% до 2026 року порівняно з третім кварталом 2023 року.

Нагадаємо, “Мінфін” писав, що австрійський Raiffeisen Bank International отримав лист від Міністерства фінансів США з попередженням про можливе обмеження доступу до американської фінансової системи через бізнес у Росії. Європейський центральний банк також направив вимогу до Raiffeisen Bank щодо прискорення процесу згортання бізнесу в Росії, і банк пообіцяв розпочати цей процес влітку.

Exit mobile version