Site icon Hetman News

“Все одно ми всі помремо”: Скандальна заява експомічниці Залужного

Валерій Залужний та Алла Мартинюк

Колишня позаштатна радниця Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Алла Мартинюк, яка не є кадровим офіцером та відповідає за нагородження Героїв, у своєму виступі в одному з інтерв’ю зробила декілька контроверсійних заяв щодо мобілізації в Україні.

“Все одно ми всі помремо” Алла Мартинюк, в інтерв’ю ISLND.TV 28 грудня, зазначила, що краще вмерти на війні, отримавши звання Героя, ніж потрапити під цеглу чи потрапити під машину під час звичайної прогулянки по вулиці.

Також, вона радила жінкам не панікувати за своїх синів, які можуть загинути на війні, оскільки “всі ми колись помремо”.

“Все одно ми всі помремо, ми всі не вічні… Але ж навіть, якщо так станеться, піти з цього життя гідно – це набагато краще, ніж потрапити під цеглу або машину на вулиці”, – сказала Мартинюк.


Мартинюк посміялася з ухилянтів

У тому ж інтерв’ю Алла Мартинюк зі сміхом розповіла про спроби чоловіків поранити себе, аби уникнути призову до армії.

“Найголовніше, щоб ніхто не вчинив самогубство, щоб уникнути військової служби… Іноді вони влаштовують собі травми ніг або обрізають пальці… Трапляються різні ситуації”, — поділилася вона.

Кого не варто мобілізувати

За думкою Мартинюк, законним шляхом уникнути призову може бути великий бізнес, який задовольняє потреби Збройних сил України.

Так, за її словами, якщо цей бізнес підтримуватиме війну, то заборонить надходження допомоги для армії.

“На жаль, держава і Міністерство оборони не забезпечуються… Тому люди, які роблять масштабні внески, можуть мати певну квоту на уникнення служби в армії. Це ті, хто на мільйони закуповує дрони… “, — додала Мартинюк.

Вона також радить вкласти багато грошей в це, тоді “можливо, вас не призвуть”.

“Я вважаю, що це було б правильно”, – додала колишня експертка Залужного.

Реакція Залужного

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відреагував на скандальні висловлювання Алли Мартинюк. За його словами, позаштатні помічники не мали права публічно коментувати будь-які питання від імені головнокомандувача ЗСУ.

Валерій Залужний також додав, що від 28 грудня 2023 року у нього немає позаштатних помічників-консультантів на громадських засадах.

“Для уникнення маніпуляцій у ЗМІ хочу зазначити: позаштатні помічники не мали права публічно висловлюватися від імені Головнокомандувача Збройних Сил України, а сказане ними є виключно їхнім особистим поглядом”, – йдеться у повідомленні Головнокомандувача ЗСУ.

Exit mobile version