Site icon Hetman News

Залужний прокоментував масштабний ракетний удар по Україні

Валерій Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував масштабний ракетний удар по Україні. За його словами, у ніч на 29 грудня Росія “традиційно” атакувала “Шахідами” з північного та південно-східного напрямків, запустивши усього 36 ударних безпілотників, повідомляє bbc.com.

Близько трьох годин ночі за місцевим часом Росія підняла у повітря стратегічні бомбардувальники – 18 літаків. До шостої ранку Ту-95МС випустили не менше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. З Курської області Росія атакувала близько п’ятої ранку з використанням дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Вони випустили вісім крилатих ракет Х-22/Х-32 в напрямку північних та центральних регіонів.

По Харкову Росія ударила зенітними ракетами С-300. Загалом противник випустив не менше 14 ракет, які летіли по балістичній траєкторії – С-300/С-400/Іскандер-М з Криму, Курської та Білгородської областей.

О 6:30 ранку ЗСУ зафіксували підйом п’яти винищувачів МіГ-31К, які випустили з Астраханської області п’ять ракет “Кинджал“. Також із винищувачів Су-35 Росія запустила чотири протипроменеві ракети Х-31П та одну Х-59.

За попередніми даними ЗСУ, за ніч Росія використала проти України загалом 158 ракет і безпілотників. Українським військовим вдалося збити 27 безпілотників та 87 крилатих ракет.

Росія досі не коментує масштабний ракетний удар одночасно по декількох містах України.

Exit mobile version