Site icon Hetman News

Вчені встановили, що запах жіночих сліз зменшує агресивність у чоловіків

жіночі сльози


Вчені з Ізраїлю та США встановили, що запах жіночих сліз зменшує агресивність у чоловіків.

Спеціалісти попросили учасників дослідження вдихнути запах жіночих сліз або фізіологічний розчин і оцінили, як це позначилося на їхній поведінці у комп’ютерній грі.

Виявилося, що чоловіки, які відчули аромат сліз, стали менш мстивими. У мозку респондентів зменшилась активність деяких нейронних контурів, пов’язаних з агресією. У результаті агресивність зменшилась на 43,7%.

У експерименті брали участь 25 чоловіків, середній вік яких склав 26 років. У грі вони повинні були відбирати гроші у супротивника. Сльози жінок були отримані від добровольців під час перегляду сумних відео.

Перед експериментом чоловікам не повідомляли, що саме вони будуть вдихати. Під час дослідження до носів учасників десять разів підносили баночку з одним мілілітром сліз або фізіологічного розчину. Фізіологічний розчин перед цим наносили на щоки жінок, щоб він змішався з тими ж речовинами, що могли бути на їхній шкірі. Оцінку агресивності проводили, зокрема, за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії (фМРТ).

Вчені прийшли до висновку, що сльози діють на чоловіків так само як на самців близькосхідних сліпунів сльози їхніх родичів. Це підтверджує, що запахи можуть визначати взаємовідносини між людьми та їхню взаємодію одне з одним.

Exit mobile version