Site icon Hetman News

Орбан прилетів до Москви на зустріч із Путіним

Віктор Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Москви на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомив прес-секретар прем’єр-міністра Угорщини. «В рамках своєї миротворчої місії прем’єр-міністр Віктор Орбан прибув до Москви. Голова уряду зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним», — наводить інформаційне агентство MTI слова прес-секретаря голови уряду Берталана Хаваші.

Про можливий візит угорського прем’єра до Москви вчора, 4 липня, повідомляли джерела британської газети Financial Times. Як зазначало видання, пан Орбан бажає вислухати обидві сторони конфлікту. До цього, 2 липня, Віктор Орбан прибув до Києва. Під час зустрічі з Володимиром Зеленським він запропонував йому розглянути можливість припинення вогню перед мирними переговорами. Офіс президента України пізніше повідомив, що Володимир Зеленський вислухав пропозицію Віктора Орбана та у відповідь зазначив позицію Києва, згідно з якою країна прагне до миру шляхом проведення мирних самітів. Володимир Путін вчора, 4 липня, заявив, що завершення конфлікту з Україною через посередників малоймовірне.

Хоча Угорщина зараз головує в Раді ЄС, його голова Шарль Мішель сказав, що у країни немає мандата на взаємодію з Росією від імені об’єднання. Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що ЄС виключає для себе можливість офіційних контактів з президентом Росії.

Exit mobile version