Site icon Hetman News

ЄС: Вірменія змінила свою позицію стосовно Росії

Вірменія (прапор)

Вірменська влада відчуває себе “зрадженої Кремлем”, і в цій ситуації ЄС вважає своїм обов’язком допомогти Єревану, заявляють у Брюсселі. Спеціальний комітет ЄС з питань закордонних справ вперше обговорить питання зміцнення безпеки в Вірменії.

У Європейському Союзі відзначають радикальну зміну настроїв у Вірменії. “Вірменія змінила свою позицію стосовно Росії“, – заявив у п’ятницю, 20 жовтня, високопоставлений представник ЄС в Брюсселі, посилаючись на прем’єр-міністра Вірменії Ніколу Пашиняна. “Вони відчули, що Москва їх зрадила, і на це були вагомі причини, і вони стикнулися з новою ситуацією. Нашим обов’язком є допомогти та підтримати Вірменію в цих змінах”, – сказав чиновник.

У понеділок, 23 жовтня, Спеціальний комітет ЄС з питань закордонних справ вперше обговорить різні способи підтримки Вірменії та зміцнення її обороноздатності. Євросоюз має намір допомогти Єревану фінансово, зокрема в справах, пов’язаних з демократією, а також у сфері безпеки та здатності протистояти кібератакам і гібридним атакам, повідомили в Брюсселі. “Ми повинні бути дуже пильні стосовно можливих дій Росії у Вірменії”, – підкреслив високопоставлений представник ЄС.

Exit mobile version