Site icon Hetman News

В Індії зафіксовано спалах небезпечного вірусу Ніпах – одного з найнебезпечніших вірусів у світі

летючі миші

Дві людини померли від небезпечного вірусу Ніпах в південному індійському штаті Керала. Як повідомив міністр охорони здоров’я, благополуччя сім’ї, хімічної промисловості та виробництва добрив Індії Мансукх Мандавія, спалах небезпечного вірусу був зафіксований в районі міста Кожікод.

“Дві смерті, зареєстровані в районі Кожікод в Кералі, були спричинені вірусом Ніпах. В Кералу відправлено групу експертів для аналізу ситуації і надання допомоги уряду штату у боротьбі з вірусною інфекцією”, – сказав він.

Зазначається, що родичі одного з померлих перебувають на лікуванні в інтенсивному відділенні. За даними офіційних джерел, аналізи ще чотирьох осіб із Керала були відправлені в Національний інститут вірусології в Пуне для тестування на наявність смертоносного вірусу.

При цьому влада запевняє, що паніки не має, оскільки всі, хто був у тісному контакті з померлим, перебувають у клініках. Однак уряд штату рекомендує громадянам використовувати маски як запобіжний захід при виході на вулицю.

Нагадаємо, що вірус Ніпах вперше був виявлений в 1998 році в Малайзії, з того часу випадки захворювання періодично фіксуються в Азії, включаючи Індію. “Ніпах” передається летючими лисицями та мишами. Зазвичай він передається людям, які споживали фрукти, на яких опинилася слина зараженої тварини.

ВООЗ називає цей вірус одним з найнебезпечніших у світі, ліків і вакцин для нього не існує, а рівень смертності від захворювання становить від 40% до 75%.

Exit mobile version