Site icon Hetman News

У Європі стрімко зросли інвестиції в оборонні технології

зброя

Мільярд доларів венчурного капіталу буде інвестовано в європейські оборонні технології у 2024 році, що стане найбільшим показником для Європи та п’ятикратним зростанням порівняно з 2018 роком. Про це пише Techcrunch, повідомляє epravda.com.ua.

Зазначається, що такі інвестиції є результатом як геополітичних змін, так і жорстокого вторгнення Росії в Україну.

Дані з нового звіту Dealroom показують, що венчурні інвестиції в оборонні технології випереджають будь-які інші типи інвестицій.

Основна частина інвестицій з 2018 року припадає на стартапи в Німеччині, Великій Британії та Франції, які разом отримали 87%, або 2,2 млрд доларів з загальних 3 млрд доларів.

Лише німецькі оборонні технологічні компанії за останні шість років залучили більше коштів, ніж компанії зі Скандинавії, Нідерландів, Швейцарії та Великої Британії разом узяті.

Значна частина цих інвестицій була спрямована в компанії, що базуються в Мюнхені, які очолили список європейських міст у звіті. Йдеться також про 487 млн доларів, залучених стартапом Helsing, який займається “штучним інтелектом на полі бою” (2024 рік).

Бристоль і британський “Кремнієвий Південний Захід“, відомі своєю оборонною та космічною промисловістю, залучили наступні за величиною суми інвестицій в оборонні технології, за ними йде Париж.

Exit mobile version