Site icon Hetman News

У Луцьку біля аптеки ТЦК забрав єдиного сина пенсіонерів з інвалідністю для проходження військовї служби

літні люди

Житель Колківської громади поїхав до Луцька, щоб купити ліки для своєї літньої матері, яка має інвалідність, але опинився у приміщенні військкомату. Того ж дня його відправили на полігон, і тепер 27-річний волинянин служить на фронті. Тим часом у маленькому селі залишилися його батьки, обидва з інвалідністю, на самоті. Син, єдина дитина в сім’ї, завжди піклувався про них.

Попри те, що він мав підстави для відстрочки, скористатися своїм правом йому не вдалося. Батьки, звертаючись до різних інстанцій, отримують лише байдужі відповіді, про що йдеться у сюжеті каналу Аверс.

У подружжя Мартинюків із села Калинівка син Дмитро – їхня єдина та пізня дитина. Через хвороби батьків, які мають першу та другу групи інвалідності, йому раніше надавали відстрочку від служби в армії. Дмитро працював на будівництві в столиці, аби заробити на операції для матері та батька. Окрім цього, він допомагав батькам із господарськими справами.

6 липня Дмитро поїхав до Луцька, щоб купити ліки для матері, але повернутися додому йому не судилося – його затримали працівники ТЦК. Батько зібрав усі необхідні документи, що підтверджують інвалідність, і вирушив до Луцька, але з ним ніхто не захотів розмовляти, і документи сину передати не дозволили. Після цього він вирушив до Ужгорода, куди Дмитра приписали, але й там не вдалося досягти результату – документи загубили, а повторний розгляд завершився відмовою.

Батьки зазначають, що син вже намагався подати рапорт на звільнення, але марно. Дмитро був їхньою єдиною надією та підтримкою.

«Я не проти, щоб він служив, але нехай оголосять загальну мобілізацію для всіх, а не забирають тих, хто беззахисний», – каже батько.

Зараз Мартинюки шукають адвоката, який допоможе сину скористатися законним правом на відстрочку, бо самі нічого зробити не можуть. Їх єдиною втіхою залишається очікування дзвінка від сина.

Exit mobile version