Site icon Hetman News

Єврокомісія подвоїть гуманітарний пакет допомоги сектору Гази

наслідки руйнувань у секторі Гази

Єврокомісія оголосила, що подвоїть гуманітарний пакет допомоги сектору Гази з 25 мільйонів євро до 75 мільйонів. Кілька країн Близького Сходу розпочинають надавати допомогу самостійно. Єгипет оголосив, що аеропорт Ель-Аріш (на півночі Синайського півострова, найближчий до сектору Гази великий аеропорт) відкритий для будь-якої міжнародної допомоги. Благодійна організація “Ресала” збирає допомогу в Єгипті, Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах і відправляє поставки та медикаменти.

Уся ця допомога має бути переправлена до Гази через прикордонний перехід Рафах на кордонах з Єгиптом, оскільки всі інші напрямки перекрив Ізраїль, який повністю зупинив постачання води, електроенергії та палива в сектор і, готуючись до повномасштабної наземної операції, продовжує повітряні та артилерійські обстріли.

Раніше ООН попередила, що гуманітарна ситуація в секторі Гази “досягла нового небезпечного мінімуму”, оскільки сотні тисяч людей були змушені залишити свої домівки після наказу Ізраїлю про евакуацію північної частини анклаву.

Exit mobile version