Site icon Hetman News

Єврокомісія розпочала розслідування проти TikTok

TikTok

Європейська комісія розпочала розслідування щодо соціальної мережі TikTok на предмет порушення закону про цифрові послуги. Про це ЄК повідомила на своєму офіційному сайті в понеділок, 19 лютого, повідомляє dw.com.

Зокрема, платформу перевірять “у таких областях, як захист неповнолітніх, прозорість реклами, доступ дослідників до даних, а також управління ризиками, пов’язаними з адиктивним дизайном та шкідливим контентом”, – йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії. Зазначається, що рішення про проведення розслідування було прийнято на основі попереднього розслідування.

Якщо TikTok буде визнано винним у порушенні правил DSA, соцмережі загрожує штраф у розмірі до 6% від її світового обороту.

Єврокомісія перевіряє не тільки TikTok

У грудні 2023 року Єврокомісія розпочала розслідування в рамках DSA проти соціальної мережі Х від Ілона Маска. Її перевіряють на можливе порушення вимог з видалення контенту. Крім того, ЄК хоче визначити, чи робить компанія достатньо для боротьби з маніпуляціями та дезінформацією на платформі.

Що таке закон про цифрові послуги

Закон про цифрові послуги (DSA) зобов’язує компанії, визнані “дуже великими онлайн-платформами”, дотримуватися суворих норм у сфері регулювання розміщеного на них контенту. Головна мета закону – створення більш безпечного онлайн-середовища. Під його впливом опинилися 19 цифрових гігантів, включаючи сервіси від Meta, Google, Apple та багато інших.

Exit mobile version