Site icon Hetman News

Європейська комісія погрожує судовими переслідуваннями Угорщині, Польщі та Словаччині через ембарго на українське зерно

зерно

Європейська комісія погрожує Угорщині, Польщі та Словаччині судовим переслідуванням через те, що вони односторонньо встановили ембарго на постачання українського зерна на свої ринки.

Про це повідомив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь після наради в Брюсселі з колегами з країн Європейського Союзу.

Він нагадав, що країни Центральної Європи були змушені ввести заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, оскільки вона завдає серйозної шкоди інтересам їх фермерів.

“Тепер Єврокомісія загрожує розпочати судове розслідування проти Угорщини, Польщі та Словаччини за відповідні заходи, вжиті на національному рівні”, – зауважив Надь, заяву якого опубліковано на сайті угорського Мінсільгоспу. За його словами, Будапешт вже отримав листа з цього приводу з Брюсселя.

Міністр заявив, що фактично Єврокомісія діє в шкоду всім країнам ЄС, оскільки ембарго держав Центральної Європи захищає від української продукції увесь загальний європейський ринок. Угорська влада вже давно робить зусилля проти імпорту сільськогосподарських товарів з України за демпінговими цінами.

Exit mobile version