Site icon Hetman News

У Європі зафіксували випадки смертоносної лихоманки з Бразилії

лікарі

Раніше в Бразилії від хвороби померли дві молоді дівчини. У Європі зареєстровані перші випадки зараження лихоманкою Оропуш після того, як двоє людей померли від неї в Бразилії. Тепер експерти побоюються “неконтрольованого” поширення. Про це повідомляє unian.net.

Як пише Mirror, двоє людей, які відвідали Кубу, були госпіталізовані в Італії із симптомами цього захворювання після повернення. 26-річна жінка злягла з лихоманкою та діареєю, повернувшись до Верони 26 травня.

Тим часом 45-річний чоловік почав відчувати симптоми незабаром після літніх подорожей до Гавани та Сантьяго-де-Куба, звернувшись за медичною допомогою в Форлі, на півночі Італії, 7 червня.

“Ми, безумовно, повинні турбуватися. Все змінюється і може стати неконтрольованим”, – прокоментував ситуацію професор імунології з Імперського коледжу Лондона Денні Альтманн.

А доктор Кончетта Кастільєтті, яка очолює відділ вірусології та нових патогенів у лікарні Верони, зазначила, що арбовіруси, такі як лихоманка Оропуш, лихоманка денге, лихоманка Зіка або чикунгунья, є однією з надзвичайних ситуацій у сфері громадського здоров’я, до якої потрібно звикати.

Вона пояснила, що зміна клімату та збільшення переміщення людей ризикують зробити віруси, які колись були обмежені тропічним поясом, ендемічними навіть у Європі.

У Бразилії повідомили про перші у світі випадки смерті від цього вірусу. Жертвами стали дві молоді жінки. Вони страждали від сильного болю в животі, кровотечі та гіпотонії, перш ніж померли 25 липня. Симптоми лихоманки Оропуш, схожі на лихоманку денге, включають головний біль, високу температуру, біль у м’язах, скутість суглобів, нудоту, блювоту, симптоми застуди або світлобоязнь.

Exit mobile version