Site icon Hetman News

Європа стикається з небувалими снігопадами та аномальними морозами

снігопад у Європі

Сильні холоди та снігові бурі порушили роботу транспорту та закрили школи в Скандинавії, а сильні вітри та зливи в Західній Європі призвели до повеней та загибелі щонайменше однієї людини.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на News.co.uk, передає moldova1.md.

У середу температура в північних регіонах другий день поспіль опускалася нижче -40 °C. У Квіккйок-Орренярка у шведській Лапландії температура опустилася до -43,6 °C, що є найнижчою січневою температурою, зафіксованою у Швеції за останні 25 років, повідомляє шведське інформаційне агентство TT.

Екстремально низькі температури, сніг та сильний вітер порушили транспортне сполучення у всьому скандинавському регіоні: було закрито кілька мостів, припинено рух поїздів та поромів. Школи у Скандинавії було закрито.

На більшій частині території Данії поліція закликала водіїв уникати непотрібних поїздок через сильний вітер і снігопад. Хвиля холодного повітря з Сибіру та Арктики обрушилася і на західну частину Росії: температура в Москві та інших регіонах опустилася до -30 °C, що значно нижче середньої температури на початку січня.

Руйнівний шторм у західній Європі

У Великій Британії на заході країни загинув водій, на машину якого впало дерево. Поліція Глостершира повідомила, що чоловік загинув внаслідок інциденту, який стався у вівторок вдень поблизу Кембла. Шторм, який офіційні метеорологічні служби Великобританії, Ірландії та Нідерландів назвали “Хенк“, призвів до відключення електрики, транспортних проблем, пошкодження майна та перебоїв у роботі по всій Великобританії.

У Франції зливи з неділі обрушилися на північні регіони Па-де-Кале і Норд, через що було евакуйовано близько 200 осіб, а 10 000 будинків залишилися без електрики, за даними місцевої влади. У деяких районах Німеччини також спостерігаються повені, які можуть посилитись через посилення дощів на північному заході Нижньої Саксонії.



Exit mobile version