Site icon Hetman News

Законопроєкт №10057: Ув’язненим пропонують крутити педалі для генерації електроенергії в обмін на скорочення терміну покарання

ув`язнені крутять педалі

Народний депутат України у своєму законопроєкті пропонує ув’язненим крутити педалі на велосипедах для генерації електроенергії, як обмін за скорочення терміну покарання. Сергій Гривко з “Слуги народу” висловив таку ініціативу.

Законопроєкт під номером 10057 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України стосовно скорочення терміну відбування покарання особами, яким призначено покарання у вигляді позбавлення волі на певний термін через громадську корисну діяльність, пов’язану із виробленням електроенергії”, вже зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє unian.net.

За задумом нардепа, електроенергію можна виробляти за допомогою велогенераторів залучивши 50 тисяч ув’язнених.

“Якщо протягом місяця вони будуть виконувати вимоги, визначені Міністерством юстиції, то строк покарання скоротиться на 3 дні, але не більше 10 місяців щороку. Тобто за рік засуджений може скоротити строк відбування покарання на 30 днів. Це вплине безпосередньо на економію витрат на утримання в’язня – до 8% (до 200 мільйонів гривень).

За допомогою цього законопроєкту я демонструю альтернативні можливості для забезпечення енергетичної системи, які можна впровадити в спорт, спортивні зали та інші сфери. Було б чудово бачити фітнес-зал, який генерує електроенергію”, – коментує Гривко свою ініціативу.

Exit mobile version