Site icon Hetman News

Пісторіус оголосив про постачання Україні трьох установок HIMARS

HIMARS


Під час свого візиту до США голова Міністерства оборони Німеччини уточнив, що поставка систем залпового вогню Києву була здійснена в співпраці з Вашингтоном. Міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус під час свого візиту до Сполучених Штатів оголосив про поставку Україні трьох ракетних пускових установок HIMARS. Ракетні установки були взяті зі складів Збройних сил США “і будуть оплачені нами”, сказав Пісторіус у четвер, 9 травня, після зустрічі зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном у Вашингтоні. Поставка була здійснена в співпраці з Вашингтоном, уточнив глава Міноборони Німеччини, повідомляє dw.com.

Агентство AFP зауважує, що до зустрічі з Остіном Пісторіус того ж дня відвідав оборонну компанію Raytheon, яка, зокрема, виробляє систему протиповітряної оборони “Патріот“. За словами федерального міністра оборони, там він також обговорював з керівництвом можливе скорочення строків поставок. Контракт на закупівлю нових “Патріотів” має бути підписаний літом, повідомило агентство, не уточнивши деталей.

Крім того, Пісторіус напередодні відвідав у Філадельфії компанію Boeing, якій бундесвер дав два великих замовлення на закупівлю 60 важких транспортних вертольотів CH47-F Chinook та декількох патрульних протичовнових літаків P-8A Poseidon.

Exit mobile version