Site icon Hetman News

Вночі Україну атакували близько 90 ракет та 60 дронів-камікадзе

пошкоджена ГЕС

У нічній атаці на Україну було залучено понад 60 безпілотників типу Shahed і близько 90 ракет різних типів, заявив президент України Володимир Зеленський. Масований обстріл він назвав спрямованою на електростанції та лінії електропередачі, “гідроакумулятор, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус”, передає bbc.com.

Раніше стало відомо, що серед інших об’єктів енергетики під удар потрапила ДніпроГЕС. Приймалися непідтверджені повідомлення, що на греблі внаслідок обстрілу згорів автобус. Влада Запорізької області повідомила, що дані про жертви обстрілу у них відсутні.

Зеленський перерахував регіони, де йде відновлення постачання електроенергії — Харків та Харківська область, Запоріжжя, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Одеська, Хмельницька, Вінницька та Івано-Франківська області. Раніше повідомлялося, що Харків був повністю відключений внаслідок нічної атаки.

Зеленський знову закликав не відкладати рішення щодо військової допомоги Україні: “Системи Patriot повинні захищати Харків і Запоріжжя, потрібна ППО, щоб захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі. Партнери точно знають, що потрібно. Точно можуть підтримати. Потрібні ці рішення. Життя повинно бути захищене від цих злочинців з Москви”.

Exit mobile version