Site icon Hetman News

Зеленський: Локальні війни можуть спровокувати глобальний крах

Володимир Зеленський

У Парижі триває дводенний Форум миру. Світові лідери обговорюють шляхи вирішення військових конфліктів.

У Франції відбувається щорічний Паризький форум миру — зустріч, на якій світові лідери обговорюють шляхи вирішення глобальних конфліктів. Цього року основна увага була приділена війнам на Близькому Сході та в Україні.

На форумі генсек НАТО Йенс Столтенберг знову закликав союзників не припиняти підтримку Києва. Про її важливість у відеозв’язку також говорив президент України Володимир Зеленський.

“Зараз, в наш час, світ стоїть на розломі. Локальні війни можуть спровокувати глобальний крах. Страждання, які переживає та чи інша нація, можуть втягти в прірву сусідні народи”, — заявив український лідер.

Тим часом за інформацією від BBC з посиланням на джерела, українські військові вперше вийшли на плацдарм на лівому, окупованому березі Дніпра в Херсонській області. Кілька днів тому ЗСУ захопили там селище Кримки, а зараз перекидають через ріку військову техніку.

У Києві стверджують, що в ніч на п’ятницю російські війська випустили по території України 31 дрон-камікадзе, 19 з яких вдалося збити. Крім того, за даними української розвідки, морські дрони ЗСУ потопили два російських військових катера в анексованому Севастополі.

Тим часом у Рязанській області з рейок зійшли 19 вагонів вантажного поїзда. Причина інциденту, за заявою Московської залізниці (МЖД), — “втручання сторонніх осіб”.

Exit mobile version