Site icon Hetman News

Зеленський представить план завершення війни під час дводенного саміту на Мальті

Володимир Зеленський

На Мальті розпочинається третій раунд мирних переговорів, ініційованих Україною. У дводенному саміті візьмуть участь представники понад 50 країн – радники з національної безпеки і політики, а також працівники міжнародних організацій, повідомляє bbc.com.

Очікується, що президент України Володимир Зеленський під час закритих дверей представить свій план завершення війни, що складається з десяти пунктів. Мирний план закликає Росію вивести всі війська з України, включаючи територію Криму, який був анексований у 2014 році.

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак відзначив, що зустріч подає потужний сигнал про збереження єдності навколо України. За його словами, обговорення на зустрічі стосуватимуться п’яти основних тем – продовольчої безпеки, енергетичної безпеки, ядерної безпеки, гуманітарних питань та відновлення територіальної цілісності України.

Серед учасників форуму – країни ЄС, США, Великобританія, Туреччина, яка виступала посередником між Росією та Україною, а також члени БРІКС, до яких входить Росія – Південна Африка, Бразилія та Індія.

Представники Росії не братимуть участі у заході. Офіційний представник МЗС Марія Захарова назвала переговори “відверто антиросійською подією”.

Організатори саміту сподіваються на прийняття спільної підсумкової заяви. Аналогічні зустрічі, які відбулися в Саудівській Аравії і Данії раніше цього року, завершилися без підсумкової заяви.

Exit mobile version