Site icon Hetman News

Зеленський про ядерні погрози Путіна: Він не завжди адекватний

Зеленський

За словами президента України, “ніхто не знає, що в голові у президента Росії”. “Він може застосувати ядерну зброю проти будь-якої країни в будь-який момент, або ж ні. Я не впевнений, що він це зробить. Я ділюся з вами тим, що думаю, але я не Путін, слава Богу. Я не можу знати точно, тому що він не завжди адекватний. Будь-яка адекватна людина не може просто так прийти в Україну і зробити те, що він зробив”, – наголосив Зеленський в інтерв’ю Fox News, пише unian.net.

Президент України вважає, що Путін любить своє життя, його спосіб і те, як він керує життям інших.

“І саме тому я думаю, що він має боятися використати ядерну зброю”, – додав український лідер.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування, тому тепер вона може завдати ядерного удару по неядерній державі. За його словами, військово-політична обстановка у світі змінюється і створює для РФ нові загрози та ризики.

Водночас представник Європейського Союзу Петер Стано відповів на ядерні погрози Путіна. Він зазначив, що такі заяви не вплинуть на позицію Європейського Союзу щодо підтримки України у війні.

У США також відреагували на такі погрози. Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що такі заяви є “безвідповідальними”.

“Я думаю, що багато людей у світі чітко говорили про це, коли він брязкав ядерною зброєю, – зокрема й Китай у минулому. Тому я б просто закликав зробити це зараз, коли світ зібрався… щоб поговорити про необхідність більшого роззброєння та нерозповсюдження”, – зазначив він.

Exit mobile version